Hållpunkter och ramar

Hållpunkter och ramar för terapi med Daniel Kraft

1.

Vi har båda ansvar att ta upp om det händer något i relationen som inte känns bra eller så. Att ta upp något som känns bekymmersamt kan ofta vara ett bra steg framåt i terapin. Välkommen också att säga till om du vill ha vatten eller använda mikrovågsugnen eller så.

2.

Förutom själva terapeutjobbet åtar jag mig att hjälpa till per telefon vid krissituationer och liknande mellan sessionerna, när det är något som inte kan vänta till nästa gång. Känns det verkligen tufft eller ohanterligt, så tveka inte att höra av dig!

Tyvärr är e-post och sms inte så lämpligt för att prata om terapirelaterade frågor, det blir lätt missförstånd. Om en fråga kommer upp mellan sessionerna, ber jag dig att antingen skriva upp den och ta med till nästa session, och känner du att det är akut att du får svar snart, så kan du sms:a och boka en kort telefontid.

Jag påminner också om att e-post inte är ett 100 % konfidentiellt medium (se t.ex. information från Datainspektionen).

3.

SMS är praktiskt när det gäller kommunikation kring tidsbokningar etc. SMS är också bra vid återbud utanför kontorstid (t.ex. helger).

Observera att det inte går att svara på påminnelse-smset från BokaDirekt.

4.

Avbokningsregler:
Avbokning 24 timmar innan eller senare: halva kostnaden
Avbokning 5 timmar innan eller senare eller missad tid: hela kostnaden
Sena avbokningar (inom 24 tim) görs via mail, telefon eller sms

Det är alltså viktigt att du kollar av med bokningsbekräftelsen så att du antecknat rätt tid i din kalender!

5.

Ibland missar klienter att boka en ny tid och det uppstår en paus. I dessa fall är jag inte särskilt pådrivande i att jaga tag på personen, utan jag tycker att det är bättre att var och en får höra av sig självmant när man behöver.

Du är alltid välkommen att höra av dig igen om du åter behöver min hjälp efter en paus eller så!

6.

Lite ojämlikt kanske så kan jag i nödfall bli tvungen att avboka och då utgår ingen ersättning.

7.

Om onlinebokningen:

  • Du är självklart välkommen att kontakta mig via mail, telefon eller sms om du inte vill använda onlinekalendern.
  • Systemet är självinstruerande och det behövs ingen inloggning.
  • Nya klienter ombeds först kontakta mig via mail eller telefon innan du bokar här i kalendern. Så att jag kan ha koll på min arbetsbörda.
  • Hittar du ingen passande tid i kalendern, så kan du prova att kontakta mig, så kan vi ofta få till en annan tid.
  • Du får först ett bekräftelsemail när du bokat och sedan får du ett påminnelse-sms 26 timmar innan tiden. Vänligen dubbelkolla så att de bokade tiderna blivit korrekta.
  • Det går också att avboka via systemet. Avbokningar inom 24 timmar sker via mail eller sms och debiteras med halva kostnaden och avbokningar inom 5 timmar kostar hela summan.
  • Vill du av någon anledning vara anonym i bokningssystemet, så ber jag dig att först kontakta mig för att registrera dina personuppgifter på annat sätt.
  • Vill du ha information om mina föredrag och liknande så är du välkommen att anmäla ditt namn på min hemsida, adresserna som anges här använder varken jag eller BokaDirekt till några utskick.
  • Jag kommer att ha en till två månader framåt öppna för bokning.